Home

Achtergrond 178 x bekeken 1 reactie

Omzet supermarkten omhoog

Consumenten hebben weer meer geld uitgeven in de supermarkt.

Uit gegevens van het onderzoeksbureau GfK blijkt dat in september de omzet uitkwam op 2,18 miljard euro. Dat is 5,5 procent meer dan in dezelfde maand vorig jaar, maakte het onderzoeksbureau vandaag bekend.

Van de totale omzet werd 0,5 procent op zondag gerealiseerd. Het GFK constateert dat vooral alleenstaanden en tweeverdieners relatief vaak op zondag in de supermarkt zijn te vinden.

Het gemiddelde bedrag op de kassabon steeg van 20,03 euro naar 20,39 euro. Het aantal uitgegeven kassabonnen nam volgens GfK toe met 3,6 procent.

De omzetstijging van 5,5 procent is de sterkste van het afgelopen jaar. GfK weet niet wat de precieze oorzaak is van de forse stijging. "Het heeft waarschijnlijk te maken met de prijsstijgingen van onder meer brood en melk '', verklaarde onderzoeksdirecteur Joop Holla van GfK. De prijzen voor zuivelproducten, brood, kaas en chocolade zijn de afgelopen maanden fors gestegen.

"Van de andere kant is ook het aantal kassabonnen toegenomen'', aldus Holla. "Mensen zijn dus ook vaker naar de supermarkt gegaan, misschien in verband met het slechte weer de afgelopen maanden.''

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  gli

  Kopers in de super valt het ongetwijfeld koud op het lijf. Persoonlijk gun ik de producent (zeg maar gewoon: de boer) de hogere prijs voor zijn product van harte. Zoals het was kon het niet doorgaan. Altijd onder de prijs produceren lukt echt niet. Mensen die menen dat de agrariers altijd maar worden gesteund door o.a. de E.G zullen er steeds meer van aan de weet komen dat ze vanaf nu gewoon meer moeten betalen voor de eerste levensbehoeften.
  Er zal ook zeker weer een tijd komen dat de prijzen (misschien wel fors) dalen.
  Want we leven nu in de tijd dat alles marktgericht is!!
  En overigens: let op! Heel veel supers zullen de prijzen veel meer verhogen dan nodig is. Want de prijzen van de grondstoffen zijn maar een klein deel van de prijs die de consument in de winkel moet betalen. En ook dan geldt: we zijn marktgericht bezig!

Of registreer je om te kunnen reageren.