Home

Achtergrond 195 x bekeken

Omwoners megabedrijf bereiden schadeclaims voor

Omwoners van het nog te bouwen mega-melkveebedrijf van Henk Ormel in het Aaltense buurtschap Lintelo bereiden een schadeclaim voor van enkele tonnen tot miljoenen euro's als het bedrijf er daadwerkelijk komt.

Ormel wil in het landbouwontwikkelingsgebied een stal bouwen voor 1.200 melkkoeien op 6 hectare grond. De gemeenteraad in Aalten beslist eind november of hij daarvoor een vergunning krijgt.

Zo'n tachtig omwonende burgers en boeren van het te bouwen bedrijf van Ormel maken zich ernstig zorgen over de omvang van het bedrijf van Ormel. Zij protesteren daarom tegen de komt van het bedrijf.

"Door de mega-stal daalt de waarde van de woningen van burgers. Bovendien komt er nogal wat vrachtverkeer in de buurt voor de aan- en afvoer van melk, voer en mest. Op de smalle wegen in Lintelo levert dat grote problemen op. Ook fietsers komen in de problemen met het verkeer. De omwonende boeren vrezen dat hun bedrijven op slot komen te zitten door de komst van het mega-bedrijf", legt woordvoer Randy Sikkink van de bezwaarmakers uit.

Of registreer je om te kunnen reageren.