Home

Achtergrond

Olieprijs boven 90 dollar per vat

De olieprijs is verder gestegen en bereikte gisteren bij de handel in New York een nieuw record van boven de 90 dollar per vat ruwe olie.

De stijging werd veroorzaakt door bezorgdheid over de toegenomen spanningen in het Midden-Oosten en de krappere olievoorraden in de Verenigde Staten.

Het Turkse parlement gaf woensdag het Turkse leger toestemming om militair op te treden tegen Koerdische strijders in Noord-Irak. De markt houdt er rekening mee dat de onrust in de regio toeneemt. Sommige handelaren denken dat de prijs zelfs naar 100 dollar per vat kan gaan stijgen.

De zwakke dollar is ook van invloed op de oplopende olieprijs, omdat olie in dollars wordt betaald. Doordat de munt zo goedkoop is geworden, is olie minder duur voor sommige landen buiten de Verenigde Staten en dat zorgt voor een grotere vraag naar olie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.