Home

Achtergrond

Nunhems Zaden stapt in aspergeveredeling

Groentezadenbedrijf Nunhems heeft het Heldense Teboza Research overgenomen van de Teboza groep.

Daarmee stapt het concern in de veredeling van nieuwe witte en groene rassen. Dit heeft moederbedrijf Bayer bekendgemaakt. Een overnamesom is niet bekend gemaakt.

Teboza Research is gespecialiseerd in de teelt en productie van hybride aspergerassen. De Teboza groep is een van de grootste producenten van aspergeplanten en verse asperges in Europa. Het bedrijf is met haar rassen één van de grotere bedrijven voor de Nederlandse markt. Rassen als Gijnlim, de Thielim, de Backlim en de Grolim zijn van dit bedrijf.

Met de overname hoopt Nunhem zaden haar positie op de markt voor aspergezaden te versterken, met name dankzij de eigen teeltlijn. "Met het oog op de behoefte van onze klanten zullen we nieuwe hybriden ontwikkelen waarbij de nadruk zal worden gelegd op de juiste eigenschappen voor de teelt en marktbehoefte", zegt Douwe Zijp van Nunhems.

Bayer CropScience, moederbedrijf van Nunhems, breidt de verdelingsactiviteiten uit door dit jaar de veredelingsactiviteiten van tomaten van Unilever over te nemen en het Koreaanse Seedex dat is gespecialiseerd in koolrassen.

Of registreer je om te kunnen reageren.