Home

Achtergrond 1 reactie

Numico-topman geeft vertrekbonus weg

Bestuursvoorzitter Jan Bennink zal het geld dat hij verzilvert als hij volgende maand vertrekt bij het babyvoedingsconcern Numico niet voor zichzelf houden.

"Een stukje gaat naar mijn kinderen, de rest gaat naar goede doelen'', zegt hij in een vraaggesprek met Het Financieele Dagblad van zaterdag.
Over de forse beloning die Bennink van Numico ontvangt na de overname door het Franse Danone ontstond eerder grote ophef. Hij zou er tientallen miljoenen aan overhouden. Bennink verklaart nu dat er voor hemzelf uiteindelijk niets overblijft.
Bennink kwam naar zijn zeggen niet eerder met deze toelichting naar buiten omdat hij dan zou zijn gezwicht voor de kritiek. ,,Wat ik met dat geld doe is mijn zaak. Niemand zal weten waar ik het precies aan besteed.''
De Numico-topman heeft zich geërgerd aan de discussie over zijn beloning. ,,Afgunst is typisch Nederlands. Alleen in Nederland ben ik de man van tachtig miljoen euro. In de rest van de wereld krijg ik complimenten voor de job die ik heb gedaan.''
Verder zegt hij het geld van de bonus niet nodig te hebben, ook niet om zich in te kopen als hij een nieuw avontuur aangaat als bestuurder van een onderneming.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Grensboerke

    Een voorschot op de erfenis noem ik nou niet echt weggeven.

Of registreer je om te kunnen reageren.