Home

Achtergrond

Nog geen uitlevering Belgische crimineel

De Belgische gangster Nordin Benallal die dinsdagmiddag in Den Haag is opgepakt, blijft voorlopig in Nederland.

Hij wordt mogelijk vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris voor de overval die hij dinsdag pleegde op een motorzaak aan de Pletterijkade in Den Haag. "Daarna komt uitlevering aan België aan de orde'', aldus een woordvoerster van de politie vandaag. Benallal ontsnapte zondag uit de gevangenis van het Waalse Itter.

Dinsdagmiddag overvielen twee mannen de motorzaak, waarna beide er vandoor gingen op een gestolen motor. De politie zette de achtervolging in en reed de twee klem. Pas op het politiebureau bleek dat het om Benallal ging. Wie de andere man is, wist de politie vandaag nog niet.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.