Home

Achtergrond 252 x bekeken

Nieuwsfoto's week 1 2007

Offerfeest - Duitse reus - In vlammen op - Driekoningen met ganzen

Een moslimfamilie in Islamabad, Pakistan bereidt de rituele slacht van een koe voor tijdens het Offerfeest. Het feest, ook wel Slachtfeest genoemd, wordt gevierd ter nagedachtenis aan de profeet Ibrahim, die bereid was zijn zoon Ismaïl te offeren in opdracht van God. Op deze dag worden door moslims dieren die volgens dhabiha geslacht zijn gegeten. Het vlees wordt door hen gegeten en verdeeld onder armen, buren en familieleden. Doorgaans slacht men in België of Nederland een schaap, waardoor het feest de bijnaam het schapenfeest kreeg. Het Offerfeest wordt 70 dagen na het einde van de ramadan gevierd. Iedereen wordt verwacht zich netjes en zo mogelijk in nieuwe kleren te kleden. Het feest moet een moslim er aan herinneren dat hij bereid is om alles op te offeren voor God, zoals Ibrahim zijn zoon wilde opofferen. Foto ANP

De konijnenfokker Karl Szmolinsky laat een konijn van bijna 10 kilogram zien op zijn boerderij in Eberswalde in Duitsland. Met behulp van de kennis van de Duitse fokker wil Noord Korea een konijnenfokprogramma starten. Twaalf van Szmolinsky’s konijnen zijn al op een boerderij in Noord Korea. In April zal de fokker zelf naar Azië reizen om toezicht te houden op het starten van een konijnenfokkerij. Foto ANP

Op het strand van Rockanje gaan tientallen kerstbomen in vlammen op. Onder toezicht van de brandweer en het publiek worden de afgedankte bomen in brand gestoken. Nu het nieuwe jaar is begonnen, moeten de versierde bomen het veld ruimen. Op verschillende plaatsen in Nederland worden de kerstbomen verzameld om zoals hier in Rockanje te verbranden. Andere gemeenten, zoals de gemeente Rijswijk, verzamelt kerstbomen om ze door de versnipperaar te halen. De inwoners van Rijswijk die een kerstboom inleveren, ontvangen loten waarmee prijzen te winnen zijn. Foto ANP

José Miguel Espinosa oefent met zijn getrainde ganzen voor een parade. De Spaanse ganzenhoeder loopt met zijn koppel ganzen mee in de ‘cabalgata de Reyes’, de ruiterstoet der Koningen, in het plaatsje Palencia ter ere van Driekoningen. Dit Rooms-Katholieke feest wordt elk jaar op 6 januari gevierd. Maar aan de vooravond ervan houden vieren de Spanjaarden de avond van Epifanie, zoals Driekoningen ook wel genoemd wordt. Hiermee vieren ze de komst van de drie koningen, Caspar, Melchior en Balthasar, met hun cadeaus voor de pasgeboren Jezus. De parade in Palencia heeft als thema Andersens sprookje Sjaak en de bonenstaak. Foto ANP

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.