Home

Achtergrond 156 x bekeken

Nieuwe voorzitter: PvdA naar links

De nieuwe voorzitter van de PvdA, Lilliane Ploumen, wil dat haar partij "naar links beweegt'', zei ze in haar toespraak tot het congres van haar partij in Amsterdam. Zij beloofde bovendien de leden meer inspraak.

"De PvdA moet weer de partij van de leden worden'', aldus Ploumen. Zij pleitte ook voor een "permanente campagne'' en wil dat de PvdA de "contacten verstevigt'' met vakbeweging en andere organisaties, zoals huurdersgroepen.

Ploumen zei discussie in de partij te willen om te komen tot "een scherpere politieke koers.'' Ze riep Wouter Bos op zich minder te gedragen als de minister van Financiën en zich meer te profileren als partijleider. Ploumen zei ook dat binnen de partij "geen enkel onderwerp taboe is'' en zei het van belang te vinden dat de leden respectvol met elkaar omgaan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.