Home

Achtergrond

Nieuwe ethanolfabriek in Rotterdam

Het Spaanse bedrijf Abengoa Bioenergia bouwt in Rotterdam een fabriek waar jaarlijks 480.000 ton bio-ethanol wordt geproduceerd.

De fabriek wordt de grootste in zijn soort. Abengoa heeft al drie bioethanolfabrieken in Spanje met een capaciteit van 500 miljoen liter. De fabriek in Rotterdam verdubbelt de Europese capaciteit. De nieuwe fabriek komt in het centrale deel van Europoort.

De Spaanse energie-onderneming heeft ook ethanolfabrieken in de Verenigde Staten en exporteert naar onder meer Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland en Nederland. De totale productiecapaciteit van Abengoa ligt op ruim 1.200 miljoen liter.

Het bedrijf heeft de fabriek in het Spaanse Salamanca eind maart gesloten vanwege de hoge graanprijzen. Omdat de EU de braaklegverplichting heeft opgeschort, verwacht Abengoa dat volgend jaar meer graan beschikbaar komt tegen lagere prijzen.

Abengoa heeft het Braziliaanse bedrijf Dedini Agro gekocht. Het concern is actief in de drie belangrijkste bioethanolmarkten: de EU, de VS en Brazilië.

Of registreer je om te kunnen reageren.