Home

Achtergrond

Nederlands koksteam haalt goud in Moskou

Het Koksgilde Nationaal Team heeft tijdens de International Kremlin Culinary Cup in Moskou goud en zilver behaald.

De gouden plak werd gewonnen in de categorie warme keuken en het zilver veroverden de Nederlandse voor hun koude buffet. Dat heeft een zegsman van het team gisteren gemeld. De wedstrijd vond de afgelopen week plaats in Moskou.

Het driegangendiner waarmee het Nederlandse koksteam zijn zege veiligstelde, bestond onder meer uit een voorgerecht van gerookte makreel met meloengelei, een hoofdgerecht van gebraden kalfshaas en een ratatouille van Hollandse groenten en een brownie met gebakken appel als dessert. De tweede plaats in de categorie koud buffet werd behaald met een hele reeks kleine Hollandse streekgerechten.

De wedstrijden vonden plaats onder de vlag van de wereldorganisatie van koksverenigingen. Aan de wedstrijden namen 26 landenteams deel. De Nederlandse overwinning is een belangrijke voorbereiding op de IKA 2008 in Erfurt, de belangrijkste teamwedstrijden van de wereld.

Eerder deze maand werd de Nederlander Toine Smulders van restaurant Villa Copera in Tolkamer ook al uitgeroepen tot beste kok van Europa.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.