Home

Achtergrond 270 x bekeken

Nederlanders willen weg komende winter

Nederlanders kunnen niet wachten om deze winter op vakantie te gaan.

De bij de ANVR aangesloten reisorganisaties verkochten voor komende winter tot medio oktober al 6 procent meer reizen dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft de ANVR vandaag gemeld.

Vooralsnog lijkt het erop dat meer mensen de zon opzoeken dan de lange latten. Vooral Turkije (plus 59 procent) en Egypte (plus 56 procent) zijn in trek voor de komende winter. Egypte doet het hoe dan ook erg goed onder Nederlanders, afgelopen zomer gingen er 20 procent meer Nederlandse toeristen heen.

Het aantal boekingen naar wintersportbestemmingen ligt daarentegen voorlopig 5 procent lager dan vorig jaar rond dezelfde tijd. Oostenrijk levert 13 procent in. Frankrijk schrijft juist een plus van 8 procent.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.