Home

Achtergrond

Nederlander betaalt niet te veel voor gas

De Nederlanders betalen niet veel te veel voor hun gas. Dat blijkt uit een ”tussenrapportage” in het onderzoek, dat minister Maria van der Hoeven van Economische Zaken laat uitvoeren naar gasmeters in huizen.

Aanleiding tot het onderzoek was een bericht dat de Nederlandse consument 350 miljoen euro per jaar te veel betaalt. Van der Hoeven erkent dat afwijkingen optreden tussen de gemeten hoeveelheid gas en de daadwerkelijk geleverde kubieke meters, maar volgens de onderzoekers blijven die binnen de perken en gaat het zeker niet om 350 miljoen per jaar. Onder druk van concurrentie verrekenen de energiemaatschappijen de afwijkingen in de tarieven.

Van der Hoeven laat de Tweede Kamer daarom weten nu geen aanleiding te zien om in te grijpen. In de komende maanden volgt een ”veldonderzoek” naar de mate van afwijkingen in verschillende woonsituaties. Bij hoogbouw zijn die groter dan bij laagbouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.