Home

Achtergrond 176 x bekeken 1 reactie

Nederland vraagt steun Brussel voor bestrijding maiswortelkever

Nederland vraagt samen met nog vier andere landen steun van de Europese Commissie voor de bestrijding van de maiswortelkever.

Het verzoek is gedaan in het permanente comité voor fytosanitaire zaken (SCPH). Het steunverzoek betreft de vergoeding van kosten die dit jaar zijn gemaakt voor de bestrijding van de maiswortelkever. Het verzoek is gedaan in samenwerking met België, Duitsland, Frankrijk en Finland.

Lidstaten hebben een uitgebreid monitoringssysteem opgezet om de opmars van de maiswortelkever in de gaten te houden. Ook worden velden waar de maiswortelboorder is aangetroffen jarenlang gecontroleerd. Ook gelden rondom deze vindplaatsen teeltbeperkende maatregelen.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Robert

    Het zal me benieuwen of ze ook gezamelijk wat aan die andere ziekte gaan doen: bruinrot.

Of registreer je om te kunnen reageren.