Home

Achtergrond 209 x bekeken 1 reactie

Nederland vanwege lage btw paarden mogelijk voor EU-Hof

De Europese Commissie heeft Nederland gevraagd het lage btw-tarief te schrappen voor dieren, met name paarden, die niet voor de consumptie zijn bestemd.

Als Nederland niet binnen twee maanden gehoor geeft aan het verzoek, stapt de Commissie naar het Europees Hof om gebruik van het normale tarief van 19 procent af te dwingen. De Commissie onderzoekt de btw-tarieven in zeven andere lidstaten.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Diana Smink

    Als paardenfokker moet ik mijn veulens van 6 naar 19% btw belasten, of moet het goede materiaal dan maar naar het buitenland verkocht worden om het 0% tarief te hanteren, dit is een verzieking van de markt op gebied van goed fokmateriaal die graag behouden wordt in Nederland.

Of registreer je om te kunnen reageren.