Home

Achtergrond 160 x bekeken

Nederland rekent op zegen begroting

Nederland rekent erop dat de rijksbegroting voor 2008 zonder kritische opmerkingen passeert bij een bespreking vanavond door ministers van Financiën van de dertien landen met de euro.

De begroting toont een overschot, dankzij lastenverzwaringen. Het jaar 2007 sluit waarschijnlijk nog met een tekort. Vorig jaar kreeg Nederland nog wel kritiek, omdat het tekort opliep bij een gunstige economie.

De ministers kritiseren naar verwachting wel de Franse begrotingsplannen. Het Franse begrotingstekort zit namelijk dicht tegen de limiet die eurolanden hebben afgesproken. Bovendien verwacht Frankrijk een hoge economische groei, wat volgens sommigen niet echt realistisch is.

Tussen Brussel en Frankrijk zijn al maandenlang spanningen over de hoge Franse overheidsuitgaven. Brussel wil dat Frankrijk eerder hervormingen doorvoert.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.