Home

Achtergrond

Natuurgeweld Hoogeveen leidt tot kunstwerk

Het noodweer op 14 juni in Hoogeveen vormt de inspiratie voor een kunstwerk in het Dwingelandpark in Hoogeveen.

Het natuurgeweld met zware windstoten en dikke hagelstenen veroorzaakte een ravage in het park. Twee kunstenaars, Herrie van Vliet en Hugo Galama uit Ansen, vormen van de overlevende boomskeletten hun kunstwerk 'Verankerd Geweld'. Ze doen dat in opdracht van de gemeente Hoogeveen, die dit jaar de culturele hoofdstad van Drenthe is, zo meldt de gemeente vandaag.

De komende maanden worden zes objecten in het park neergezet, waarvan de basis bestaat uit het afgewaaid hout, ontwortelde stammen en bladerloze boomskeletten. Bezoekers van het Dwingelandpark kunnen de kunstenaars op de voet volgen en een handje meehelpen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.