Home

Achtergrond

Na dertig jaar weer Chinese tijger gespot

Voor het eerst in meer dan dertig jaar is er in China weer een wilde tijger gezien. Volgens de krant People's Daily heeft een boer in de noordwestelijke provincie Shaanxi zelfs enkele foto's kunnen maken van het roofdier.

Het gaat om een Zuid-Chinese tijger, een ondersoort waarvan wetenschappers dachten dat die was uitgestorven. In de jaren vijftig leefden er nog naar schatting 4000 exemplaren in Zuid- en Midden-China. De laatste wilde Zuid-Chinese tijger in Shaanxi werd in 1964 gezien. Elders in China dook het dier daarna nog enkele malen op, maar in de afgelopen meer dan dertig jaar niet meer.

De fotograferende boer heeft nu een beloning van 20.000 yuan (circa 2000 euro) gekregen voor de melding en zijn fotoafdrukken. Dat is voor Chinese plattelandsbegrippen een zeer grote som geld. In 2006 was er in het betrokken gebied al eens eerder gezocht naar de tijger na tips van de bevolking, maar toen leverde de zoektocht niets op.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.