Home

Achtergrond 200 x bekeken

NBvB niet negatief over nieuwe middelenwet

NBvB-voorzitter Jan van Leeuwen is over het algemeen positief gestemd over de nieuwe middelenwet die op 17 oktober van kracht wordt.

De mogelijkheid om zelf toelatingen aan te vragen, noemt hij een interessante ontwikkeling. "Voor de NBvB biedt het zelf aanvragen van vrijstellingen perspectief, alleen zal de toelatingshouder of fabrikant wel medewerking moeten verlenen", aldus Van Leeuwen.

Het verplicht stellen van een gewasbeschermingsplan vindt de NBvB-voorzitter niet negatief: "Het is voor de NBvB van belang te weten wat er precies voor middelen worden toegepast, om deze gegevens te gebruiken voor een goede belangenbehartiging."

Onder de nieuwe wet mogen kwekers met percelen over de grens middelen beheren die niet in Nederland zijn toegestaan. Van Leeuwen: "Dit geeft gemak, je hoeft geen bewaardependance in het andere land meer te hebben. Met een vastgestelde Europese vergelijkingslijst zou je ook over en weer moeten kunnen gebruiken. Aan dit soort ideeën wordt gewerkt, maar zover is het nog niet."

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.