Home

Achtergrond

’Misdaadvoorstel’ CDA afgewezen

Een wetsvoorstel van de CDA-fractie om kleine winkeliers een financiële bijdrage te geven als ze zich beveiligen tegen criminaliteit is afgewezen door de bewindslieden van Economische Zaken.

CDA-Tweede Kamerlid Jan ten Hoopen diende bij de behandeling van de begroting een amendement in om hiervoor 12 miljoen euro uit te trekken. Staatssecretaris Frank Heemskerk ontraadde dit. Hij ziet meer in zijn eigen aanpak om ondernemers te behoeden voor criminaliteit, waarbij hij uitgaat van samenwerking tussen ondernemers om hun buurt veiliger te maken. Hij verhoogde nog tijdens het debat het budget hiervoor van 1 miljoen naar 4 miljoen euro.

Jan ten Hoopen zei daarop vooralsnog vast te houden aan zijn eigen amendement, dat hij indiende samen met Pauline Smeets (PvdA) en SGP. Ook PvdA en SGP houden vast aan het amendement, waarover in december gestemd zal worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.