Home

Achtergrond 191 x bekeken

Ministers gekapitteld om luchthaven Lelystad

De luchthaven Lelystad mag pas worden uitgebreid als de ministeries van Verkeer en Waterstaat en Vrom nieuw onderzoek hebben laten uitvoeren naar de gevolgen voor het milieu.

Dat heeft de Raad van State woensdag bepaald. De uitspraak heeft geen directe gevolgen voor de bedrijfsvoering op de luchthaven, maar de gewenste verlenging van de start- en landingsbaan tot 2.100 meter gaat pas door als een nieuwe milieueffectrapportage is opgesteld.

De ministers Camiel Eurlings (Verkeer) en Jacqueline Cramer (Vrom) moeten binnen twee jaar een besluit nemen op basis van een milieueffectrapportage die wél voldoet aan de eisen van de Raad van State. De verlenging van de landingsbaan is noodzakelijk om (vakantie)vluchten te kunnen overnemen van Schiphol. Dat moet gebeuren in twee fases. Schiphol wil voor 2010 in totaal 10.000 vluchten verplaatsen naar Lelystad.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.