Home

Achtergrond 168 x bekeken 3 reacties

Ministerie: varkenssector loopt voorop

De Nederlandse varkenshouderij loopt voorop in de wereld. Dat geldt ook op het gebied van welzijn.

Dat zei André van der Zande, secretaris generaal van het ministerie van landbouw in zijn speech ter gelegenheid van de opening van de Landbouwvakbeurs Den Bosch. Van der Zande verving minister Verburg.
“Tegelijkertijd heeft de sector echter te maken met grote politieke druk die meer aandacht vraagt voor het dierwelzijn”, aldus Van der Zande. “We willen echter waken voor eenzijdige stappen die strijdig zijn met de economie. Aanscherpen van regels zal zoveel mogelijk in Europees verband moeten gebeuren”, aldus van der Zande.
Hij gaf verder aan in zijn betoog dat het ministerie er naar streeft via fiscale maatregelen te komen tot meer integrale duurzame welzijnsvriendelijke stallen.
Op het gebied van mest zou de sector een voorbeeld moeten nemen aan de glastuinbouwsector die er in is geslaagd op het gebied van energieverbruik een grote slag te maken.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Michel

  Steun in de rug voor de varkenshouderij, goed zo !! Dat hebben alle gezinnen nodig op dit moment, nu de sector onjuist bejegend wordt door allerlei club die menen verstand te hebben van landbouw. Gelukkig luistert LNV niet naar al die prietpraat en kijkt hoe het echt in elkaar steek.

 • no-profile-image

  rowwwenheeze

  wat in nederland wordt geconsumeerd,
  moet ook hier mogen worden geproduceerd !

  eigen voedsel eerst !!

 • no-profile-image

  boertje nh

  maak dat de partij voor de dieren ook even wijs kunnen die stoppen met hun slappe gezeik

Of registreer je om te kunnen reageren.