Home

Achtergrond

Minister: splitsing België niet nabij

De Belgische minister van Buitenlandse Zaken Karel De Gucht probeert het buitenland te verzekeren dat België voorlopig niet uit elkaar valt.

De minister heeft alle Belgische ambassades een geruststellende brief gestuurd. De Gucht erkent dat er een politieke crisis is, maar dat die zal worden overwonnen.

"Wij schatten dat niet voldoende in hier in België, maar een groot stuk van de wereld denkt inderdaad dat het einde van België nabij is'', aldus De Gucht. Mogelijke investeerders kunnen worden afgeschrikt, zegt de minister.

De regeringsformatie in België duurt nu al zo'n vier maanden. De tegenstellingen tussen de Vlamingen en Walen zijn vrij groot. Meerdere Vlaamse partijen hebben kiezers gewonnen met de belofte dat Vlaanderen zelfstandiger zou worden. Vlaams Belang van Filip Dewinter streeft al langer naar een republiek Vlaanderen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.