Home

Achtergrond 258 x bekeken

Milieuvergunning bedrijven minder vaak nodig

Bedrijven hoeven vanaf volgend jaar in veel minder gevallen een milieuvergunning aan te vragen.

Omdat minister Jacqueline Cramer (Milieu) milieuregels heeft samengevoegd en opgeschoond, stijgt het aantal bedrijven dat geen vergunning hoeft aan te vragen van 283.000 naar 320.000. Met de vermindering van de administratieve lasten is een bedrag van 215 miljoen euro gemoeid.

Het ministerie van Vrom heeft een lijst gepubliceerd met algemene milieuregels voor onder meer geluid, bodem, lucht en afvalwater. De regels vervangen de vergunningen. Zo hoeft een groot aantal metaalbedrijven niet langer een milieuvergunning aan te vragen, omdat het maken van metalen meubelen voortaan onder de algemene milieuregels valt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.