Home

Achtergrond 1 reactie

MelkveeMasters in Twente

Op 15 minuten na is het alweer donderdag. Time (out) flies when you have fun...

Zojuist teruggekeerd uit Aalten van een verloren oefenwedstrijd met 3-2. Ondanks dit verlies kijk ik terug op een leerzame dag.
Vanmorgen om 10 uur was het dan zover...de aftrap van de MelkveeMasters in Twente te Bentelo (Ov). Een bijeenkomst georganiseerd door de Twentse Rabobanken, LTO Noord projecten en de Melkvee academie. De bijeenkomst is bedoeld voor melkveehouders met meer dan 700.000 kg melkquotum en concrete groeiambities voor de komende jaren. De keuze hiervoor is logisch omdat bedrijven zonder groeiambities te maken hebben met hele andere problemen een vraagstukken.

Na de opening werd een inleiding gehouden door Bart Geertsema, sectormanager Rabobank Nederland over "Grootschalig melken". Zijn verhaal werd na een korte discussie opgevolg door het succesverhaal van Piet de Jong, succesvol melkveehouder in Scharnegoutum. Ondanks zijn bedrijfsomvang met ruim 2,4 miljoen kg melkquotum houdt Piet het sociale aspect goed in het vizier. Wat voor type ondernemer bent u...houdt uzelf de spiegel voor!

Centraal deze dag stonden met name de arbeidsinvulling op de bedrijven met groeiambities, de problematiek rondom mestafzet en het beheersen van de kostprijs. Het woord "uitdaging" werd vandaag dan ook vaak gebruikt. Maak van elke dag een uitdaging, zet bedreigingen om in kansen, eerst optimaliseren alvorens te groeien en zorg voor een dagelijks belegde boterham.

Toch sta je 's avonds gewoon weer in de melkstal met beide benen op de grond om de dag nog eens te overdenken.
Hulde voor de mensen die op me blijven stemmen. En zoals vandaag al werd gezegd; "de stemming zit er goed in".

Nu eerst mezelf maar eens de spiegel voorhouden....om mijn tanden te poetsen! Welterusten!

Foto

Eén reactie

  • no-profile-image

    fam. leeftink

    Hallo Thijs

    veel succes met je uitdaging. Zet hem op!!!! We zullen zekers voor jou stemmen.

    groetjes fam. leeftink "de klemmer"

Of registreer je om te kunnen reageren.