Home

Achtergrond 247 x bekeken 11 reacties

Melkprijs 2006 Friesland Foods was te hoog

Friesland Foods heeft te veel melkgeld uitgekeerd.

De zuivelcoöperatie blijkt haar veehouders €0,35 per 100 kilo melk meer te hebben betaald dan de marktconforme melkprijs eigenlijk toestond. Dat blijkt uit de definitieve vaststelling van de melkprijs aan de hand van de gegevens uit de jaarverslagen 2006 van de vijf indexondernemingen aldus Friesland Foods.

Uit het jaarverslag van de Duitse zuivelonderneming Nordmilch (een van de indexbedrijven) is gebleken dat de uitgekeerde melkprijs niet volledig is gebaseerd op het in de markt gerealiseerde resultaat en dat er ook uit het vermogen is uitgekeerd.

Het Melkgeldreglement van Friesland Foods bepaalt in dit geval dat de melkprijs hiervoor gecorrigeerd moet worden. Het bestuur van de zuivelcoöperatie heeft besloten Nordmilch voor het jaar 2007 niet meer als indexonderneming op te nemen.

René van Buitenen

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Yvonne

  Kan die 'top' bij FF misschien ook iets inleveren, die moet ook maar maar kostprijs gericht werken. Dus snijden in de top en wat harder werken voor die centen.

 • no-profile-image

  koe

  friesland kan zich beter stil houden want als ze het terug vorderen word de geloofwaardigheid nog minder en gaan er nog meer boeren lopen.want de boter,melkpoeder,enz was vorigjaar al aangetrokken ende boerenmelkprijs zakte nog door tot maart of licht de top van ff nog steets te slapen.

 • no-profile-image

  henk

  ik dacht ook al , hier klopt iets niet. Ik kom iets minder rood op mijn lopende rekening te staan. Dat moet vast een vergissing zijn, en inderdaad. Mijn oh zo geliefde fabriekje heeft iets te veel aan me over gemaakt. Ik ga ze meteen voordragen voor de nobelprijs voor de goedharten.

 • no-profile-image

  Belegger

  Betekent dat ook extra dividend over 2006?

 • no-profile-image

  johan

  En ze moesten in 2006 al zoveel belasting over de winst betalen. T geld wat ze aan belasting betaalden is evenveel als voor elke boer minimaal 2 euro/100 kg dr bij zou kunnen krijgen. Hier strijden wij als veehouders al langer naar bij de regiovergaderingen van FF, maar daar luisteren ze niet naar.

 • no-profile-image

  ondernemer

  Lekker hoor 17,5 mln. extra winst voor de directie, die kunnen ze ongetwijfeld ook wel weer wegpoetsen. Kunnen we weer fluiten naar ONZE centen!!!
  Ben ik blij dat volgend jaar mijn melk bij eerlijke mensen wordt verwerkt.
  Ik wens de achterblijvenden veel succes!!

 • no-profile-image

  J.b.

  We zijn ook veel te goed beloond vorig jaar !!!! Stelletje uilskuikens bij Friesland Foods.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Lijkt me een goed plan dat de directeur van Friesland Foods dat bedrag persoonlijk bij iedere boer op komt halen . Dan kan die man de winter ook weer doorkomen.

 • no-profile-image

  C. Krooneman

  `t was ook wel een beetje overdreven zo`n hoge melkprijs in 2006.
  boer Kees

 • no-profile-image

  dirk

  dat wordt terugbetalen!!!!

 • no-profile-image

  geurt

  worden die boeren die in het bestuur zitten nu nooit is wakker, of durven of mogen ze niets zeggen als ze bij de directeur aan tafel zitten.

Laad alle reacties (7)

Of registreer je om te kunnen reageren.