Home

Achtergrond 6 reacties

Meer studie naar burgerinitiatief

De twee planbureaus CPB en NMP gaan een aanvulling maken op hun analyse over het burgerinitiatief Stop fout vlees.

Daarin zullen ze hun kritiek en bezwaren nader toelichten. Het Centraal Planbureau en het Milieu- en Natuurplanbureau willen hun bevindingen een aantal aspecten beter in beeld brengen. Het is geen nieuw onderzoek. Ze doen dat om tegemoet te komen aan kritiek van Milieudefensie en enkele Kamerfracties op hun rapport.

Volgens Herman Stolwijk van het CPB en Henk Westhoek van NMP zal hun aanvulling niet tot andere conclusies leiden, maar wel tot een betere –ook cijfermatige- onderbouwing.

De planbureaus kondigden hun aanvulling aan in een rondetafelgesprek dat de Tweede Kamer vandaag houdt over het burgerinitiatief. Naast de planbureaus kwamen 12 organisaties daarover hun mening geven, waarvan de meeste afwijzend tot sceptisch.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Grensboerke

  Gelukkig dat de planbureaus voet bij stuk houden. Het begint er in Nederland steeds meer op te lijken dat diegene die het hardste schreeuwt het meeste gedaan krijgt. Als je kijkt hoeveel aandacht de PvdD en milieudefensie krijgen voor hun plannen en acties, dan vraag ik me af of de gemiddelde Nederlander hier wel op zit te wachten.
  Ik denk dat het tijd wordt dat de andere kant (de agrarische sector) langzaamaan eens een vuist moet gaan maken tegen deze groeperingen. De duidelijke uitspraken van Ger Koopmans gisteravond zijn hier een begin van. Hier niet mee willen zeggende dat het bij zijn partij alleen maar hosanna is voor de agrarische sector.

 • no-profile-image

  jos

  let op mijn woorden: wiens brood men eet, diens woord men spreekt.

 • no-profile-image

  Jos

  Het is niet te hopen dat de veehouderij zich laat ringeloren door 100.000 stemmen in een land met 15 mln inwoners.

 • no-profile-image

  Knor

  Werk aan de winkel, ik ben het helemaal met je eens !! Mijn handtekening krijg je, evenals al mijn familieleden. Laten we dan alle subsidie gelden aanpakken die naar die clubs gaan. Maar waarom regel jij dat niet zelf, zo worden alle belangenverstrengelingen in 1 keer tot de prullebak verwezen.

 • no-profile-image

  werk aan

  als de veehouderijsector ook eens handtekeningen ging ophalen tegen "foute stichtingen". Daarmee wil ik zeggen dat er stichtingen zijn naar mijn mening die hun ware intentie niet blootgeven. Volgens mij worden de meeste "dierrechtenorganisaties" door mensen bestuurd die het gewoonweg als tijdverdrijf zien. Of met andere woorden "op andermans zak teren" in plaats van echt werken. De donoren worden dus voor de gek gehouden, laat met veel handtekeningen ophalen de overheid daar eens een debateren.
  Hoeveel veehouderijbedrijven zijn er in Nederland en hoeveel mensen werken in de sector? 100.000 handtekeningen is geen probleem toch, belangenbehartigers?

 • no-profile-image

  L Philipsen

  De manier waarop telkens weer aandacht gevraagd wordt voor de Nederlandse vleesroduktie getuigd van weinig kennis van zaken.
  Voedsel is een eertste levensbehoefte en de producent zal altijd een afweging moeten maken tussen markt en emotie, waarbij het verwerven van een inkomen altijd centraal dient te staan.
  Nederland loopt op het gebied van dierwelzijn in de pas met andere landen en qua voedselveiligheid bijna voorop.
  Onze boeren begeven zich op een wereldmarkt en daar moet je naar mijn mening ook aandacht gaan vragen voor houderijsystemen en niet landelijk comotie maken, dit is verspilde tijd

Laad alle reacties (2)

Of registreer je om te kunnen reageren.