Home

Achtergrond 139 x bekeken

Meer dan 500 huizen verwoest in Californië

In de Amerikaanse staat Californië zijn al meer dan vijfhonderd huizen verwoest door de talrijke branden.

Dat meldden lokale functionarissen en media vandaag. In de staat aan de westkust woedden zeker dertien grote branden.

Ongeveer driehonderd huizen gingen in Rancho Bernardo in het district San Diego in vlammen op, aldus brandweerlieden. In het nabijgelegen Fallbrook werden nog eens honderd woningen verwoest. En in Lake Arrowhead vielen 128 huizen ten prooi aan het vuur.

Meer dan een kwart miljoen mensen zijn op de vlucht geslagen. Bijna 5000 brandweerlieden bestrijden het vuur. Gouverneur Arnold Schwarzenegger van Californië heeft de Nationale Garde en het leger om hulp verzocht. Tot dusver viel er een dode en raakten dertig mensen gewond.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.