Home

Achtergrond

Mbo-leerling haalt norm voor lezen niet

Mbo-leerlingen lezen zo gebrekkig dat velen hun opleiding niet op het vereiste niveau zullen afronden.

Ruim de helft van de mbo'ers kan bij het begin van de opleiding slechts korte eenvoudige teksten aan. Dit blijkt uit een onderzoek van Bureau ICE, dat taaltoetsen ontwikkelt. Een woordvoerster van het bureau bevestigde vandaag een bericht hierover in de Volkskrant.

Vooral op regionale opleidingencentra (roc's) in het westen van het land is het slecht gesteld met het taalniveau.

Het middelbaar beroepsonderwijs is met circa 500.000 leerlingen de grootste schoolsoort in Nederland na de basisschool. Juist om het belang van taalbeheersing te onderstrepen, heeft de minister van Onderwijs vanaf dit jaar nieuwe normen vastgesteld die aan het eind van de opleiding dienen te worden gehaald.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.