Home

Achtergrond 205 x bekeken

Massale belangstelling voor Friese zonnebootrace

De race met zonneboten langs de Friese Elfsteden die volgend jaar wordt gehouden, wordt overspoeld met inschrijvingen. Bijna alle zestig plekken voor deelnemers zijn vergeven. Dat meldde de organisatie van de race maandag.

De zogenoemde Frisian Solar Challenge is vorig jaar voor de eerste maal gevaren. Het evenement wil de tegenhanger zijn van de World Solar Challenge, een race met auto's op zonne-energie in Australië.

De Technische Universiteit Delft (TU) won dat tweejaarlijkse evenement vorige week voor de vierde keer op rij. Vorig jaar won de TU ook de eerste editie van de tweejaarlijkse zonnebootrace. Aan de race in Friesland doen deelnemers uit zeven landen mee. De wedstrijd wordt van 23 tot en met 28 juni gevaren.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.