Home

Achtergrond

Magere druivenoogst zorgt voor wijnschaarste Italië

De omvang van de druivenoogst in Italië is dit jaar het kleinste in zestig jaar tijd. Uit deze druiven is slechts 40,5 miljoen hectoliter wijn te persen en dat is 18 procent minder dan vorig jaar.

De Vereniging van Italiaanse Vinologen heeft dit zaterdag naar voren gebracht. De sterke teruggang wijt de vereniging aan ,,het bizarre weer van afgelopen zomer''. De minste druiven produceerde Zuid-Italië. Op Sicilië waren er op sommige plaatsen 55 procent minder dan bij de oogst in 2006.

De vereniging mag dan bezorgd zijn over de kwantiteit, over de kwaliteit is ze dat niet. De wijn van dit jaar wordt waarschijnlijk "interessant in het zuiden" en "voortreffelijk in het noorden'' van het land. De vereniging stelde voorts dat normaal gesproken Italië 17 procent van alle wijn in de wereld produceert.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.