Home

Achtergrond 199 x bekeken 1 reactie

Luierbedrijf stopt met recycling

Het Arnhemse bedrijf Knowaste stopt per direct met de recycling van luiers en ander incontinentiemateriaal.

De onderneming sluit zelfs met onmiddellijke ingang de deuren, meldde de bedrijfsleiding van Knowaste vandaag. Knowaste begon in 1999 met het recyclen van luiers tot papier, plastic en compost. Het idee leidde tot veel enthousiasme bij tientallen gemeenten, kinderdagverblijven en zorginstellingen.

Aanbod van vieze luiers en andere incontinentiemateriaal was er genoeg. De kosten van recycling worden echter te hoog in vergelijking met andere verwerkingsmethoden van het afval, aldus de directie van Knowaste. Het bedrijf stopt daarom per direct met alle activiteiten. Voor de 20 medewerkers wordt een sociaal plan opgesteld.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Sjaak van Zinderen

    Hier wordt natuurlijk gesproken over verbranding van het luiermateriaal. Nu is er een oplossing om dit materiaal te scheiden en de verschillende componenten weer de produktie toe te voeren en dit wordt gestopt. Hier zouden enige subsidie regelingen voor aangesproken moeten worden, hier is een innovatief idee, met maatschappelijke ondersteuning en dan wordt het op deze manier de nek omgedraaid.

Of registreer je om te kunnen reageren.