Home

Achtergrond

Lobby voor prijssteun varkensvlees in volle gang

De Europese Commissie heeft tot nu toe nog niet gereageerd op voorstellen vanuit de varkensproducerende en -verwerkende sectoren om de varkensvleesprijzen een steun in de rug te geven.

Tijdens de laatste landbouwraad van eind september bracht de Franse minister van landbouw het idee in om exportrestituties in te stellen voor karkassen en vers of bevroren vlees. Ook het idee van een tijdelijke regeling voor particuliere opslag van varkensvlees werd ingebracht.

De Europese boerenorganisatie de Copa-Cogeca is voorstander van een een particuliere opslagregeling die wordt gekoppeld aan een subsidie voor export naar derde landen. Volgens Annechien ten Have van de LTO-vakgroep Varkenshouderij is ook LTO daar voorstander van.

Of registreer je om te kunnen reageren.