Home

Achtergrond 232 x bekeken

Lichtonderzoek komt in hogere versnelling

Het onderzoek naar de effecten van verschillende golflengten van licht op de plant krijgt komend jaar een flinke 'boost'.

Zowel Hortilux-Schréder, TNO en Glastuinbouw als de Plantlab-partners gaan komend jaar massaal onderzoek doen naar ledverlichting. Daarbij wordt vooral gekeken naar de wijze waarop een plant reageert op de verschillende golflengten van het licht.

Hortilux heeft een eigen klimaatcellencomplex van 12 compartimenten in gebruik genomen waar iedere maand een ander gewas wordt bloot gesteld aan verschillende behandelingen. Onderzoeker Ernst van Rijssel en een aantal telers begeleiden de proeven.

TNO en Glastuinbouw ontwikkelen een led-armatuur waarmee komend seizoen proeven gedaan zullen worden in de Demokas van Metazet in Honselersdijk. De Plantlab-partners Snijders Scientific, Reftech en Croppings hebben afgelopen maand is een prototype van een klimaatkast met LED verlichting getest bij Universiteit Utrecht.

Kennis over het effect van verschillende golflengtes op de plant is een ontbrekende schakel in de toepassing van led-verlichting. Sneller dan verwacht lijkt led-verlichting nu door te breken in de glastuinbouw.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.