Home

Achtergrond

Lichte verschuivingen in peiling De Hond

Het CDA zakt licht weg in de wekelijkse peiling van Maurice de Hond. Wanneer nu Kamerverkiezingen zouden worden gehouden, zou de regeringspartij 37 zetels krijgen, één minder dan vorige week en vier minder dan bij de laatste verkiezingen.

Het PvdA herstelt zich met één zetel meer dan vorige week tot twintig zetels, hoewel dat er nog altijd dertien minder zijn dan bij de verkiezingen. GroenLinks zet de opmars in de peilingen voort en staat op elf zetels, waar de kiezers in november de partij er nog zeven gunden.

Wanneer Rita Verdonk met een eigen partij zou meedoen, zou ze kunnen rekenen op achttien zetels, één minder dan in de vorige peiling. Die zetels snoept ze vooral af bij de Partij voor de Vrijheid, die zonder een lijst-Verdonk 24 zetels zou halen maar anders niet meer dan veertien. Ook de VVD, het CDA en de SP zouden kiezers aan Verdonk verliezen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.