Home

Achtergrond

Libanese presidentsverkiezingen uitgesteld

De Libanese presidentsverkiezingen die voor morgen op het programma stonden, zijn verschoven naar 12 november.

Dat maakte de voorzitter van het Libanese parlement, Nabih Berri, vandaag bekend. Afgelopen weekeinde lekte al uit dat het parlement zich op een latere datum moet gaan buigen over een nieuw staatshoofd. Het parlement wil rivaliserende pro- en anti-Syrische partijen meer tijd geven om het eens te worden over een kandidaat.

Het is de tweede keer dat de verkiezing om een opvolger te kiezen voor de huidige president Emile Lahoud wordt uitgesteld. Oppositiepartijen bleven op 25 september weg bij de parlementszitting om te voorkomen dat een kandidaat van de anti-Syrische meerderheid tot staatshoofd zou worden gekozen. Op 23 november loopt de ambtstermijn af van de pro-Syrische president.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.