Home

Achtergrond 215 x bekeken

Leerling (16) doodgestoken bij school

Een 16-jarige scholier is vandaag overleden door een steekpartij bij het Technisch College in Amsterdam.

Dat heeft de politie laten weten. De politie heeft een 14-jarige verdachte aangehouden. Beide jongeren zijn leerling van het college en zaten bij elkaar in de klas in het derde jaar.

De steekpartij vond rond half een vanmiddag plaats aan de Vlaardingenlaan voor het schoolplein. Het slachtoffer raakte zwaargewond en overleed later in het ziekenhuis.

De politie onderzocht donderdagmiddag de achtergrond en de toedracht, en zette de straat bij het college af. In het schoolgebouw waren op dat moment mensen, maar de lessen zijn na de steekpartij stilgelegd.

De twee scholieren zijn tijdens een pauze samen naar buiten gegaan. Volgens omstanders hebben ze daarna ruzie gekregen over een pen. De 14-jarige verdachte zou daarbij het slachtoffer in de nek hebben gestoken en daarna naar een nabijgelegen metrostation zijn gerend. Daar zou hij in elkaar zijn geslagen door andere jongens. Andere scholieren hebben de verdachte aangehouden en overgedragen aan de politie.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.