Home

Achtergrond

Laatste twijfel bij Nefyto weggenomen

De twijfels bij brancheorganisatie Nefyto over de vaststelling van de nieuwe middelenlijst zijn weggenomen.

Dat zegt woordvoerder Jo Ottenheim van Nefyto na een gesprek met vertegenwoordigers van het College voor de Toelating van Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (CTGB).

Vertegenwoordigers van de agrochemische industrie hadden vanochtend een gesprek met onder andere directeur Jan Boleij van het CTGB. Tijdens het gesprek is de toezegging gedaan dat de nieuwste onderzoeksgegevens zullen worden meegenomen in de herbeoordeling van toegelaten middelen, voordat de nieuwe middelenlijst wordt vastgesteld.

Over een eventuele datum waarop de nieuwe middelenlijst zal worden vastgesteld, wilde Ottenheim niets zeggen.

Nu de laatste twijfels zijn weggenomen bij de brancheorganisaties, kan ook vanuit de Kamerfracties CDA en VVD het sein op groen voor de inwerkingtreding van de nieuwe Wet Gewasbeschermingsmiddelen en Biociden (WGB). Deze moet volgens minister Gerda Verburg van LNV op 17 oktober van kracht worden.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.