Home

Achtergrond 176 x bekeken 4 reacties

LTO beticht LEI van politieke uitspraken

Het LEI maakt zich schuldig aan het schrijven van een "wensgedreven" rapport. Dat zegt LTO-bestuur Jaap Haanstra in Boerderij die morgen verschijnt.

"Ik dacht dat we 't LEI hadden ingehuurd voor het rekenwerk, maar nu doet het ook al politieke uitspraken", zegt LTO-akkerbouwvoorman Jaap Haanstra.

Hij reageert op rapport over gebruiksnormen voor mest dat het LEI vorige week uitbracht. Bij de aanbevelingen stelt het LEI dat versnelde aanscherping niet alleen mogelijk is, maar ook wenselijk. Dit met het oog op het behalen van milieudoelen en behoud van de derogatie.

"Dat verbaast me zeer’", aldus Haanstra. Vooral omdat het LEI in het betreffende rapport voorbij gaat aan de problemen die telers nu al ondervinden met de bestaande normen.

"Dit lijkt mij een wensgedreven rapport", zegt Haanstra. "Het lijkt wel alsof al die evaluatierapporten zijn geschreven met één uitgangspunt: hoe raken we van de stront af".

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  bert

  dit is in het verleden al veel meer gebeurt met rapporten over het millieu in de agrarische sector,de opdrachtgever ,vaak de overheid stelde van tevoren al vast wat de uitkomst moest zijn,er moest alleen nog een goed kletsverhaal bijkomen,en de naam van een zgn. onafhankelijk bureau.

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Een tijdje geleden waren er al de omstreden uitspraken van Petra Berkhout van het LEI dat de grote boeren geen subsidies meer nodig hebben. Als het LEI zo doorgaat dan verspeeld ze haar naam als onafhankelijk cijfermachine en wordt ze de praatpop van politiek correct Nederland.

 • no-profile-image

  Grensboerke

  En nu maar hopen dat LTO ook geregeld deze site bezoekt, dan komen ze ook nog een keer in het bezit van voldoende argumenten.

 • no-profile-image

  dirk

  ik dacht altijd dat het lei een stokpaardje van lto was maar het blijkt anders een koekje van eigen deeg

Of registreer je om te kunnen reageren.