Home

Achtergrond 152 x bekeken

Kroes wil deals sluiten met kartels

Eurocommissaris Neelie Kroes (Mededinging) wil regelingen treffen met bedrijven die zich in een kartel met anderen schuldig hebben gemaakt aan verboden prijsafspraken.

De deals moeten lange procedures die tot hoge boetes leiden, versimpelen. Kroes gaf dit jaar al voor 2,5 miljard euro aan boetes voor kartels. Bedrijven die hun zonden als eerste bij de Nederlandse eurocommissaris opbiechtten, kregen hun boetes (deels) al kwijt gescholden.

Kroes wil dus nu ook kortingen geven op boetes als bedrijven schuldig zijn, dat toegeven en instemmen met het verkorten van de procedures. De mankracht die Kroes daarmee wint, wil ze inzetten om elders verder te jagen op ondernemingen die consumenten benadelen met prijsafspraken.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.