Home

Achtergrond 277 x bekeken

Kroes keurt overname Numico door Danone goed

Eurocommissaris Neelie Kroes heeft de geplande overname van voedingsmiddelenfabrikant Numico door de Franse branchegenoot Danone onder voorwaarden goedgekeurd.

Numico moet voor de overname desinvesteringen plegen op babydranken in Frankrijk, Danone moet desinvesteren in babyvoeding en babydranken in België en Nederland. Danone kondigde afgelopen juli aan Numico, bekend van het babyvoedingsmerk Nutricia, over te willen nemen voor 12,3 miljard euro.

Onder de gestelde voorwaarden van desinvesteringen zal de overname niet leiden tot een ernstige beperking van de concurrentie op de Europese markt. "Gezien de geboden oplossingen, ben ik tevreden dat de concurrentie sterk zal blijven na de overname en dat ouders kunnen blijven profiteren van vernieuwing en redelijke prijzen om hun baby's en peuters te voeden'', aldus Kroes.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.