Home

Achtergrond 2 reacties

Kritiek op planbureaus bij doorrekening burgerinitatief

Milieudefensie en enkele Kamerfracties hebben stevige kritiek op de twee planbureaus die het burgerinitiatief Fout Vlees hebben doorgerekend.

Dat bleek bij een gesprek van Milieudefensie met de Tweede Kamer over het Burgerinitiatief. Milieudefensie beklaagde zich er vandaag over dat het Centraal Planbureau en Milieu- en Natuurplanbureau geen tussentijdscontact hadden opgenomen tijdens hun studie van het plan van Milieudefensie.

"Dat had nalatigheden en misverstanden kunnen voorkomen’’, aldus Wouter van Eck van Milieudefensie, die door het negatieve eindrapport was verrast. De beide planbureaus hebben het plan van Milieudefensie vrijwel afgeschoten.

De Kamerfracties van GroenLinks, Partij voor de Dieren, PVV en SP concludeerden daarop dat de planbureaus zich niet hadden gehouden aan de afspraken met de Tweede Kamer, opdrachtgever voor de doorrekening. VVD en CDA namen afstand tot dat oordeel.

Lees ook: Planbureau wijst kritiek van de hand

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Michel

    Ach ach, de uitslag zint de heren en dames van links natuurlijk niet. Zielig hoor, dat gezeik van hun zo achteraf.

  • no-profile-image

    Henny

    Tegenvaller voor milieudefensie. Ze hebben zich teveel gespiegeld aan de verschillende overheden in ons land. Die laten vaak hun plannen doorrekenen of willen daar een rapport over opgesteld zien. "Hier adviesburo, dit is de uitkomst die we wensen, schrijven jullie even een rapport". "We betalen jullie tenslotte vorstelijk, dus de uitkomst moet wel zijn wat we wensen". Gelukkig is het planburo een andere werkwijze toegedaan, en heeft een objectief onderzoek uitgevoerd en zo hoort het.

Of registreer je om te kunnen reageren.