Home

Achtergrond 1 reactie

Koningin begint aan staatsbezoek India

Koningin Beatrix is vanochtend in Delhi officieel begonnen aan haar tweede staatsbezoek aan India.

Ze was al iets eerder gearriveerd om te acclimatiseren. Het echte begin van het staatsbezoek was de aankomst bij het presidentiële paleis in Delhi, waar presidente Pratibha Patil de koninklijke gasten opwachtte.

Het staatsbezoek duurt tot en met zaterdag, waarna prins Willem-Alexander en prinses Máxima doorreizen naar Bhutan, voor een officieel bezoek.

De ontvangst bij het paleis was een lust voor het oog. Tegen de achtergrond van het immense, zandkleurige gebouw, opgetrokken in een mengstijl van klassiek-Engels en Moghul, was er een groot militair ceremonieel. Daarbij vielen vooral de ruiters op, allen gekleed in witte uniformen en blauwe tulbanden, fier te paard gezeten en met geheven vaandels.

Het paleis is nog gebouwd in de koloniale tijd (1929). Van die periode was de legendarische lord Louis Mountbatten er de laatste bewoner als viceroy ofwel onderkoning. De plechtigheid vandaag werd ook bijgewoond door premier Singh van India.

Na de ontvangst volgde een kranslegging door Beatrix op de plaats in Delhi waar de Mahatma Gandhi is gecremeerd. De vorstin ontving bij die gelegenheid een bronskleurig borstbeeld van deze Indiase held.

De aandacht van de media voor het bezoek is van Indiase zijde op het eerste gezicht gering. De Engelstalige Metro maakte er wel melding van, zij het in een kolom in de rubriek 'In twee minuten'.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Melkveehouder

    Een beetje meer eerbied voor ons staatshoofd aub

Of registreer je om te kunnen reageren.