Home

Achtergrond

Koenders opent Fairfood supermarkt

Minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking heeft in Amsterdam de eerste Fairfood supermarkt geopend ter gelegenheid van de dag voor het eerlijke voedsel.

Met deze supermarkt probeert de organisatie van Fairfood eerlijke handel en de aanschaf van eerlijke producten door consumenten, te stimuleren. Oprichter Eelco Fortuijn van Fairfood hield een pleidooi voor het invoeren van een wet Openbaarheid van Productie en Ketens, die consumenten inzage moet geven in de herkomst van de producten. De PvdA is hier een warm voorstander van en wil een wetsvoorstel daartoe indienen, het CDA staat niet te trappelen.
Volgens Fortuijn wil driekwart van de bedrijven die hij heeft benaderd niet antwoorden op de vraag of hun producten op een voor boeren, het milieu en de economie verantwoorde manier tot stand zijn gekomen.
Koenders beloofde staatssecretaris Frank Heemskerk (Economische Zaken) over de kwestie aan te spreken en zei dat het kabinet al bezig is met het stimuleren van openbaarheid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.