Home

Achtergrond

Koenders en Bos bij manifestatie tegen armoede

EEN, de beweging die zich richt op armoedebestrijding, organiseert op Wereldarmoededag op 17 oktober een demonstratie met honderden levensgrote avatars.

Dat zijn digitale alter-ego's die door vrijwilligers 'tot leven worden gewekt'. Ze vertegenwoordigen enkele tienduizenden mensen die via EEN hun stem hebben uitgebracht tegen de armoede in de wereld.

Na een optocht in Utrecht onder leiding van musicalster Jim Bakkum worden in Den Haag tweehonderd avatars symbolisch overhandigd aan de ministers Wouter Bos (Financiën) en Bert Koenders (Ontwikkelingssamenwerking). Het tweetal, dat binnenkort vertrekt naar Washington voor de Wereldbank/IMF jaarvergadering, krijgt ook een politiek manifest.

Hun twee look-a-like avatars kunnen ze zelf meenemen, zegt een woordvoerster van EEN vandaag. De andere avatars worden ook naar Washington overgebracht waar ze in de buurt van de vergaderlokatie op straat worden geplaatst. Ze zijn ook gemaakt door gemeenten en bedrijven die ook meedoen aan het initiatief. EEN hoopt dat zij 50.000 handtekeningen binnenhaalt.

Op Wereldarmoededag zijn er verschillende evenementen, zoals de uitvoering van het Poverty Requiem in Heerenveen en Maastricht.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.