Home

Achtergrond 265 x bekeken 1 reactie

KnowHouse ontwerpt agro-ecopark Sjanghai

KnowHouse uit Horst gaat in de Greenport Sjanghai een agro-ecopark mee helpen opzetten.

Het doel is een agro-ecopark te realiseren voor de Worldexpo in 2010. Het agropark komt te staan op het Chongmingeiland, dat ligt valkbij Sjanghai en zal een belangrijke eyecatcher zijn tijdens de Worldexpo die in 2010 in Sjanghai wordt gehouden.

Het agro-ecopark, genaamd Dongtan, is een park van 13 hectare groot , waar verschillende bedrijven zoals groenteteeltbedrijven zowel in kassen als open grond, varkenshouders, champignontelers en garnalenkwekers op de meest moderne, duurzame en veilige manier voedsel produceren.

Het gaat er bij deze bedrijven om dat er een productieproces ontstaat waarbij afvalstromen van verschillende types productiebedrijven aan elkaar worden gekoppeld. In Nederland werkt Knowhouse in Horst al zo’n project uit, ook wel 'Nieuw gemengd Bedrijf' genaamd.

Het bedrijf in Horst gaat nu een businessplan maken voor het agro-ecopark in Sjanghai. Ze kan hierbij de ervaring die ze in Nederland heeft opgedaan gebruiken. Ook gaat KnowHouse in China ondernemers zoeken die mee willen doen aan het agro-ecopark en gaat ze deze Chinese bedrijven begeleiden.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Rene Hoeijmakers

    Wat ik interessant vind om te weten, is op welke wijze dit project gefinancierd is. Ik vermoed zelf dat dat hoofdzakelijk Nederlands subsidiegeld of ontwikkelingsgeld is. Op deze wijze brengen we dus hoogwaardige Nederlandse kennis met eigen geld naar het buitenland weg. Onze ervaring heeft ons geleerd dat zeker in China, daarna dank je wel wordt gezegd, en er geen vervolg orders voor Nederlandse bedrijven zijn. Wat daarom veel beter zou zijn, is alleen kennis onder voorwaarden te leveren. De voorwaarde zou bijvoorbeeld kunnen zijn dat een deel van de vervolgorders naar Nederlandse partijen moet gaan.

Of registreer je om te kunnen reageren.