Home

Achtergrond 181 x bekeken

Klink krijgt 95.000 handtekeningen van rokers

Organisaties die tegen het rookverbod in de horeca zijn, hebben vandaag ruim 95.000 handtekeningen aangeboden aan het ministerie van Volksgezondheid in Den Haag.

Stichting Rokersbelangen, de Partij tegen Betutteling en Forces Nederland zijn de afgelopen weken langs kroegen en cafés gegaan om de handtekeningen op te halen. Zij zijn tegen het plan van minister Ab Klink (Volksgezondheid) om per 1 juli 2008 een rookverbod in de horeca in te voeren.

De secretaris-generaal van Klink, die de handtekeningen in ontvangst nam, zei dat de minister met het verbod niet de rokers wil pesten, maar juist de werknemers in de horeca wil beschermen.

Vanmiddag trokken de organisaties in een optocht langs alle ministeries in de stad, om zo hun afkeer tegen het rookverbod duidelijk te maken. Vanaf een open vrachtwagen speelde de Achterhoekse band AC/DIXI het protestlied 'Antirookverbod'. De voorzitter van de Partij tegen Betutteling liet bij ieder ministerie een brief en een cd-rom met alle handtekeningen achter.

"De vertegenwoordiger op het ministerie van Economische Zaken was blij dat we met onze actie ook aandacht vragen voor de economische gevolgen voor de horeca van het rookverbod'', aldus de demonstrant. De actie wordt dinsdag voortgezet, als de Tweede Kamercommissie van VWS bijeenkomt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.