Home

Achtergrond 209 x bekeken

'Kleine stalaanpassingen bevorderen welzijn melkvee'

Kleine stalaanpassingen kunnen grote effecten hebben op het welzijn en de gezondheid van melkkoeien.

Dat is de voorlopige conclusie van het demonstratieproject Huisvestingsmaatregelen voor duurzame en dierwelzijnsbevorderende melkveehouderij in de provincie Utrecht met de werktitel Koesignalen en Minieralen. LaMi, het loket voor de innoverende ondernemer op het platteland, is de opdrachtgever voor het project.

Melkveehouders, die deelnamen aan het project, hebben in studieverband niet alleen gekeken naar het verbeteren van het dierenwelzijn, maar ook naar het verbeteren van de mineralenbenutting in bestaande en te bouwen nieuwe stallen. Zij zijn bezig met het evalueren de resultaten van het project. Half november zijn die evaluaties afgerond.

Of registreer je om te kunnen reageren.