Home

Achtergrond

Justitie ontkent ingrijpen rond defecte trein

Het Openbaar Ministerie (OM) in Roermond is niet betrokken geweest bij de gang van zaken rond een defecte trein gisteravond in het Limburgse Echt.

Een woordvoerder van het OM ontkende woensdag een uitlating van de Nederlandse Spoorwegen (NS) dat de vierhonderd passagiers op last van het OM niet mochten uitstappen en vervolgens urenlang vastzaten. "Wij zijn wel de laatsten die zoiets zouden uitspreken'', zei de woordvoerder. "We hoorden pas vanochtend rond 9.30 uur van die trein''.

Na een brandje en een kortsluiting heeft de trein gisteravond van 19.15 uur tot 22.45 uur stilgestaan.

De NS ontkent dat het OM heeft beslist het uitstappen van de passagiers onverantwoord te vinden. De woordvoerder van de spoorwegen zei vandaag dat het om een eigen beslissing ging.

In de trein zaten ook kinderen en bejaarden met rollators. Voor hen was niet alleen de afstap van een meter te groot. Ook zouden ze dan over een afstand van zeshonderd meter naar het station moeten lopen langs een pikkedonkere drukke weg.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.