Home

Achtergrond 204 x bekeken

Jonge directeuren dierentuin praten over natuur

In het vogelpark Avifauna in Alphen aan den Rijn staat zaterdag en zondag de eerste 'topontmoeting' op het programma voor de vijftien kinderdirecteuren van de Nederlandse dierentuinen.

Ze vergaderen over dierenzaken en natuurbescherming. Zoals gebruikelijk bij een topontmoeting, moet de vergadering resulteren in een conclusie.

De directeuren maken een kunstwerk over natuurbescherming dat wordt aangeboden aan Bert de Boer, directeur van de Europese Vereniging van Dierentuinen (EAZA).

De grote Nederlandse dierentuinen zoals Blijdorp, Artis en de Apenheul hebben behalve een volwassen directie ook een kinderdirecteur in de leeftijd van zeven tot twaalf jaar. Doel hiervan is kinderen te betrekken bij de natuur en natuurbescherming. De vergadering in Avifauna moet resulteren in plannen waarmee jonge kinderen worden overtuigd dat het de hoogste tijd is de natuur actief te beschermen.

Na de topontmoeting is het tijd voor ontspanning voor de jeugdige directeuren. Met een limousine gaan zij naar een boot waarop ze een feest hebben. Zondag moeten de directeuren hun handen uit de mouwen steken, als ze aan de slag gaan in de vogelverzorging in vogelpark Avifauna.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.