Home

Achtergrond 150 x bekeken

Jonge bètawetenschappers voor de klas

Ruim twintig jonge onderzoekers in de bètawetenschappen van de Radboud Universiteit in Nijmegen gaan na de herfstvakantie aan de slag in het voortgezet onderwijs.

Zij verzorgen lessen in de exacte vakken en gaan scholieren helpen bij het maken van profielwerkstukken. Het Nijmeegse project komt volgens de universiteit voort uit de vraag van het landelijke Platform Bèta Techniek om meer wetenschappelijk geschoolde leraren voor de klas te brengen.

De Nijmeegse onderzoekers zijn allemaal net gepromoveerd of nog bezig met hun promotie op het gebied van wiskunde, informatica, natuurkunde, scheikunde of biologie. Aan de universiteiten van Amsterdam, Groningen en Utrecht worden vergelijkbare initiatieven voorbereid.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.